De Ligt prijst PEC Zwolle-talent: Ik hoop dat hij zich zo doorontwikkelt

De Ligt prijst PEC Zwolle-talent: "Ik hoop dat hij zich zo doorontwikkelt"

Gepubliceerd: zaterdag 8 december 2018 om 16:55za 08-12-2018 om 16:55

Matthijs de Ligt debuteerde als zeventienjarige bij Ajax, maar ziet dat PEC Zwolle-collega Sepp van den Berg er nóg vroeger bij is: de roodharige jeugdinternational wordt op 20 december pas zeventien. De Ligt spreekt tegenover de Stentor lovende woorden over Van den Berg.

"Ik vind het een goede speler en een groot talent. Ik hoop dat hij zich zo doorontwikkelt", laat De Ligt weten. De Ajax-captain weet echter als geen ander hoe lang de weg voor Van den Berg nog is. "Je maakt je debuut en iedereen is lovend. Het is zaak om je te focussen op de dingen die je moet doen, stoïcijns te blijven en te luisteren naar de juiste mensen."

Schoolmentor Ruben Soppe, docent aan het Centre for Sports & Education waar Van den Berg studeert, denkt niet dat zijn leerling ooit naast zijn schoenen gaat lopen. "Ik heb het toevallig laatst met hem gehad over alle aandacht", vertelt Soppe. "Kleine jeugdspeler tikken elkaar aan als ze hem zien lopen. Kijk, Sepp van den Berg, klinkt het dan. Dat maakt hem eerder ongemakkelijk dan arrogant."

De centrale verdediger van PEC is bovendien een uitstekende leerling. "Sepp beseft, wat bij veel talenten ontbreekt, dat hij iets achter de hand moet hebben. Hij pakt tijdens zijn carrière straks ook een studie op", verwacht Soppe. Ook tijdens tripjes met vertegenwoordigende jeugdelftallen blijft Van den Berg niet stilzitten. "De studiecoördinator van Oranje liet me weten dat hij Sepp een geweldige leerling vond. In anderhalf uur bijles vroeg of hij zelfs of hij nog meer werk kon doen."

Lees ook: 'Van Polen zei nog: jezus, vijftien, toen zat ik nog bier te zuipen in de kantine'

Poll

Is Van den Berg een toekomstige Oranje-international?

(1413 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws