Oranje Vrouwen tegen oude bekenden en Kameroen op WK in Frankrijk

Oranje Vrouwen tegen oude bekenden en Kameroen op WK in Frankrijk

Gepubliceerd: zaterdag 8 december 2018 om 18:45za 08-12-2018 om 18:45

Laatste update: dinsdag 11 december 2018 om 09:46di 11-12-2018 om 09:46

Het Nederlands elftal speelt in de groepsfase van het WK Vrouwen in Frankrijk tegen Canada, Nieuw-Zeeland en Kameroen. Dat heeft de loting in Parijs uitgewezen. Oranje speelde op het vorige WK ook al tegen Canada en Nieuw-Zeeland. 

Oranje begint het WK tegen Nieuw-Zeeland, zo is al bekend geworden. Een voordeel voor Oranje is dat alle poulewedstrijden in het noorden van Frankrijk worden gespeeld, waardoor het voor fans makkelijker is om wedstrijden te bezoeken.

Oranje wilde wereldkampioen USA en angstgegner Duitsland vermijden. De twee landen werden gekoppeld aan respectievelijk Thailand, Chili en Zweden en China, Spanje en Zuid-Afrika.

De ploeg van Sarina Wiegman, toen gecoacht door Vera Pauw, speelde op het WK in Canada in 2015 ook al tegen Nieuw-Zeeland en de Canadezen. Oranje plaatste zich toen als beste nummer drie voor de volgende ronde, waar Japan een maatje te groot was. 

Oranje begint op dinsdag 11 juni tegen Nieuw-Zeeland. Die wedstrijd wordt gespeeld in Le Havre. Vier dagen later is Kameroen in Valenciennes de tegenstander. Op donderdag 20 juni speelt Oranje de laatste groepswedstrijd tegen Canada.

Poll

Overleeft Oranje de poulefase?

(9 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws