'Ik vind het rood voor De Ligt, Ehizibue een van snelste spelers in Eredivsie'

'Ik vind het rood voor De Ligt, Ehizibue een van snelste spelers in Eredivsie'

Gepubliceerd: zaterdag 8 december 2018 om 21:05za 08-12-2018 om 21:05

Laatste update: zaterdag 8 december 2018 om 21:14za 08-12-2018 om 21:14

Ajax-verdediger Matthijs de Ligt kreeg in de wedstrijd tegen PEC Zwolle een gele kaart na een overtreding op Kingsley Ehizibue. De vraag is of hij een rode kaart had moeten krijgen. Kenneth Perez en Lars Veldwijk verschillen bij de Eretribune op FOX Sports sterk van mening.

"Ik vind van niet", stelt Perez. "Dat heeft vooral te maken met de aanname van Kingsley. Die is zo ver van hem vandaan dat hij eigenlijk naar de keeper rolt. Daardoor is er dus geen scoringskans na die overtreding. Zijn aanname was ook voor de overtreding werd ingezet. De aanname was slecht en dan komt de tackle", aldus de Deense analist. "Kijk hoe ver de bal is en met welke snelheid.

"Ik vind het wel een rode kaart", reageert Veldwijk. De oud-spits van PEC wijst op de snelheid van de rechtsback van de Zwollenaren. "Hij valt door de tackle en verliest daardoor ook snelheid. Ik ken hem, hij is één van de snelste spelers in de Eredivisie. Hij had deze bal zeker nog kunnen halen."

"Onana had toch kunnen komen ook?", haakt Henk Spaan in. "Die had al last van zijn hamstring, daar moet je rekening mee houden", stelt Kees Kwakman.

Bekijk hier de beelden van de overtreding.

Poll

Had De Ligt een rode kaart moeten krijgen?

(3496 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws