River Plate klopt Boca Juniors na verlenging en wint Copa Libertadores

River Plate klopt Boca Juniors na verlenging en wint Copa Libertadores

09-12-2018 23:03 Laatste update: 09-12-2018 23:03
44

River Plate heeft beslag gelegd op de Copa Libertadores. De tweede finalewedstrijd tegen Boca Juniors werd in een kolkend Santiago Bernabeu pas na verlenging beslist: 3-1.

De eerste wedstrijd tussen River Plate en Boca eindigde vorige maand in een 2-2 gelijkspel. Het tweede duel werd een keer uitgesteld vanwege noodweer en een keer dankzij wangedrag van River Plate-fans. De Zuid-Amerikaanse voetbalbond besloot de wedstrijd in het stadion van Real Madrid te laten spelen.

De beladen wedstrijd tussen de rivaliserende ploegen ging in de eerste helft gelijk op. Na enkele kansen gemist te hebben, haalde Boca Juniors vlak voor rust de trekker over. Boca neutraliseerde een aanval van River Plate en sloeg in de omschakeling genadeloos toe via Darío Benedetto: 0-1.

De tegentreffer was voor River Plate het startsein om extra gas bij te geven. Gesteund door duizenden supporters zocht de ploeg naar de gelijkmaker. Die viel in de 68e minuut. Lucas Pratto rondde prachtig af na een schitterende combinatie met een ploeggenoot. In de blessuretijd kreeg Boca-verdediger Wilmar Barrios zijn tweede gele kaart, waardoor de ploeg het in de verlenging met een man minder moest doen. Uitdoelpunten tellen namelijk niet in de Copa Libertadores-finale.

Verlenging
Vroeg in de tweede helft van de verlenging profiteerde River Plate van de overtalsituatie en maakte Juan Fernando Quintero namens River Plate een van de belangrijkste doelpunten uit zijn carrière. De behendige linkspoot speelde zijn directe tegenstander uit en schoot vervolgens prachtig raak via de onderkant van de lat.

Daarna werd Carlos Tevez ingebracht om namens Boca gelijk te maken. In de blessuretijd van de verlenging was de ploeg dicht bij de gelijkmaker, maar een schot belandde op de paal. In de allerlaatste minuut maakte River Plate het beslissende doelpunt: 3-1.

Door de winst mag de ploeg meedoen aan het WK voor clubteams.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie