'De keuzevrijheid van Frenkie de Jong is niet onbeperkt. Dit is de vraagprijs'

'De keuzevrijheid van Frenkie de Jong is niet onbeperkt. Dit is de vraagprijs'

10-12-2018 22:55 Laatste update: 23:10
41

Frenkie de Jong ontkent in alle toonaarden, maar bij De Telegraaf weten ze zeker dat de transfer naar Paris Saint-Germain zo goed als zeker is. De krant pakte vrijdag groot uit met het nieuws dat PSG 75 miljoen wil betalen en De Jong voor Parijs gekozen heeft. De Ajacied nam zaterdag na PEC Zwolle-uit wat gas terug door te zeggen dat hij nog geen beslissing genomen heeft.

Telegraaf-journalist Valentijn Driessen kreeg maandagavond bij Natafelen op FOX Sports een aantal uitspraken van De Jong voorgeschoteld. De middenvelder was een stuk minder stellig dan De Telegraaf vrijdag was en zei dat Ajax nog niet rond is met een club en hij voor zichzelf ook nog niet besloten heeft waar hij naartoe wil. "Maar kort daarna zei hij: maar ik weet natuurlijk wel iets meer dan jullie", countert Driessen.

Die uitspraak is volgens Driessen veelzeggend. "Hij zei dat hij meer weet. Zijn keuze is in principe op PSG gevallen. Er zijn heel veel clubs in hem geïnteresseerd en die willen ook een hoop geld betalen, maar er zijn er maar twee die dít bedrag voor hem willen betalen. Hij kan bij wijze van spreken ook zeggen dat hij naar VfL Wolfsburg wil, maar dan zegt Ajax dat die maar twintig miljoen willen betalen. De keuzevrijheid is niet onbeperkt. Hoe zeker het is? 90-95 procent, doe maar een slag in de lucht."

De Telegraaf heeft van Ajax bevestigd gekregen dat de vraagprijs 75 miljoen euro is. "De prijs is nu 75 miljoen. Dat krijgen wij natuurlijk bevestigd. Ajax is bereid om voor die prijs te verkopen. Twee maanden geleden werd er gezegd dat De Ligt en De Jong samen voor 85 miljoen zouden gaan, maar nu is er voor alleen De Jong 75 miljoen neergezet."

PSG is zeker niet de enige geïnteresseerde partij, verzekert Driessen. "Frenkie heeft diverse gesprekken met diverse clubs gehad. Hij was heel positief over een aantal clubs. PSG is er daar een van, maar hij was ook heel positief over Pep Guardiola. Op een gegeven moment liet Manchester City niets meer van zich horen. Dat is misschien een onderdeel van de onderhandeling, maar het kan ook een brug te ver zijn geweest."