Van der Gijp schatert om uitbarsting Derksen: Ik dacht: die zien we nooit meer

Van der Gijp schatert om uitbarsting Derksen: "Ik dacht: die zien we nooit meer"

Gepubliceerd: maandag 17 december 2018 om 09:06ma 17-12-2018 om 09:06

Johan Derksen voelde zich afgelopen zomer tijdens VI Oranje Blijft Thuis in zijn ziel geraakt door Veronica Inside-collega's Wilfred Genee en René van der Gijp. De door Derksen aanbevolen bluesgitarist Laurence Jones nam ruimschoots de tijd voor zijn openingsnummer, tot grote hilariteit van Genee en Van der Gijp.

Derksen reageerde woedend op de lachbui van zijn tafelgenoten. "Hij vindt dat prachtig, maar Wilfred en ik kwamen niet meer bij van het lachen. Johan stapte in zijn auto en ik dacht: die zien we nooit meer", blikt Van der Gijp terug in gesprek met Recht uit Rotterdam.

De analist schiet wederom in de lach wanneer hij terugdenkt aan het voorval. "Johan zei: jullie zijn zulke barbaren, wij hebben nu zitten kijken naar de twee beste gitaristen van Europa (Jones en Erwin Java, red.). En dat Genee zegt: wie zijn dat dan? Toen was hij zo kwaad!" Van der Gijp blijft zich verbazen over de passie voor muziek van zijn besnorde collega. "Iemand die over alles en iedereen zegt: neem het niet te serieus en neem het met een korreltje zout. Maar die muziek... Daar mag je niet aan komen. Hij is voor een radioprogramma van drie uur is hij twee dagen lang plaatjes aan het uitzoeken thuis!"

Lees ook: Gijp dreigde met opstappen: 'Maak de show lekker stuk, joh. Kan jou wat schelen?'

Lees meer over: Eredivisie

Poll

Ben jij een fan van Veronica Inside?

(13597 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws