Technisch directeur vertrekt bij Fortuna: Kan ik alleen maar respect voor hebben

Technisch directeur vertrekt bij Fortuna: "Kan ik alleen maar respect voor hebben"

20-12-2018 20:23 Laatste update: 20:24
15

Fortuna Sittard neemt per 1 januari afscheid van technisch directeur Mustafa Aztopal, zo meldt de Limburgse club donderdagavond via de officiële kanalen. De Turkse beleidsbepaler schermt met meerdere aanbiedingen en heeft aangegeven hoe dan ook een nieuw avontuur aan te willen gaan. 

Aztopal stond sinds juni 2017 onder contract bij Fortuna. "We respecteren uiteraard zijn keuze, maar tegelijkertijd vinden we het jammer dat hij onze club gaat verlaten", reageert algemeen directeur Ivo Pfennings. "Mustafa heeft deel uitgemaakt van onze organisatie gedurende een heel succesvolle periode. Er staat nu een representatief elftal dat goed presteert in de Eredivisie en de bekercompetitie. Daar kan ik alleen maar respect voor hebben."

Pfennings neemt de honneurs waar tot een definitieve opvolger is gevonden. De algemeen directeur zal worden ondersteund door technisch manager Sjoerd Ars. "Dit is een tijdelijke oplossing", vervolgt Pfennings. "We nemen nu de tijd om te zoeken naar een goede opvolger voor Mustafa die past binnen de club en die ons verder kan helpen bij het bereiken van onze doelstellingen op de lange en korte termijn. In die zoektocht gaat kwaliteit absoluut voor snelheid."

Aztopal: "Aan alle goede dingen komt een eind. Mijn avontuur bij Fortuna Sittard komt nu langzaam teneinde. Ik heb niet alleen de promotie mogen meemaken, ik laat het elftal nu goed achter. Gedurende de afgelopen anderhalf jaar heb ik mijn best gedaan voor de club en heb ik geprobeerd om een bijdrage te leveren aan het succes. Ik wil dan ook iedereen bedanken die de afgelopen periode het pad samen met mij bewandeld heeft", aldus de afzwaaiend technisch directeur.