Boze Van der Hart begrijpt keeperswissel niet: 'Winters vertrek is een overweging'

Boze Van der Hart begrijpt keeperswissel niet: 'Winters vertrek is een overweging'

21-12-2018 23:31 Laatste update: 23:45
47

Mickey van der Hart zag niet aankomen dat hij zijn basisplaats zou verliezen bij PEC Zwolle. De 24-jarige doelman baalt van de beslissing die de inmiddels ontslagen trainer John van 't Schip nam voor het thuisduel met NAC Breda (op 15 december).

Van der Hart moest zijn plaats afstaan aan routinier Diederik Boer. "Ik was echt boos toen ik hoorde dat ik mijn plek kwijtraakte", zegt Van der Hart na de 2-0 nederlaag bij VVV-Venlo tegen Voetbal International. "Ik begreep het ook niet: kort daarvoor werd nog gezegd dat ik hun eerste man was. De eerste dagen ben ik als een soort robot naar de club gegaan. Ik wilde niet voor lul staan als ik alsnog zou moeten keepen, zoals vanavond het geval was."

Van der Hart moest in Venlo al snel invallen na een rode kaart voor Boer, maar ook onder interim-trainer Peter de Gunst begon hij op de bank. "Ja, ik heb hier wel een litteken aan overgehouden", zegt Van der Hart over het verliezen van zijn basisplek. "Of ik een winters vertrek overweeg? Mijn contract loopt af, dus dat is een overweging. Het is dan vooral belangrijk wie de nieuwe trainer wordt. Ik ben bezig aan mijn beste seizoen in de Eredivisie."