Van der Vaart: 'Na vijf minuten: krijg nou wat, precies zoals Van Gaal uitlegde'

Van der Vaart: 'Na vijf minuten: krijg nou wat, precies zoals Van Gaal uitlegde'

04-01-2019 08:57
31

Rafael van der Vaart heeft bewondering voor de trainerskwaliteiten van Louis van Gaal. De inmiddels gestopte linkspoot werkte aan het begin van de eeuw en tussen 2012 en 2014 als Oranje-international samen met de toenmalige bondscoach.

Toen Van Gaal in 2012 zijn rentree als bondscoach maakte, ging hij in gesprek met Van der Vaart. "Hij zei tegen mij: Raf, je bent gewoon de tweede nummer tien. Ik kies voor Wesley Sneijder, die is mijn aanvoerder: als de anderen drie keer slecht spelen, mag hij zes keer slecht spelen voordat jij je kans krijgt", laat Van der Vaart weten aan Voetbal International. De Heemskerker vertelde toen dat hij nooit voor Oranje zou bedanken en voor zijn kans wilde gaan. "Hoho, dat vind ik mooi", wordt Van Gaal geïmiteerd door de lachende Van der Vaart.

De linkspoot mocht echter alsnog zijn minuten maken in Oranje. "Eigenlijk speelde ik onder hem mijn beste kwalificatie: veel goals en assist. En als hij dan een bespreking deed... Normaal denk je na vijf minuten: wat zit je nou slap te lullen? Want je kreeg zo veel informatie. Maar dan speel je de wedstrijd en denk je na vijf minuten: krijg nou wat, dat heeft hij precies zo uitgelegd", aldus Van der Vaart. "In het begin stelde hij mij niet op en vond ik hem een lul. Later vond ik hem een prima kerel", concludeert hij lachend.

Bekijk ook: Van der Vaart deelt leuke Oranje-anekdote: "NEE, JE ORIËNTEERT JE NIET!"