'Ik was woest! Ik was zo boos op Dudek! Hij heeft me verraden!'

'Ik was woest! Ik was zo boos op Dudek! Hij heeft me verraden!'

Gepubliceerd: woensdag 16 januari 2019 om 09:02wo 16-01-2019 om 09:02

In het boek 'Feyenoord Forever' vertellen 700 fans van de Rotterdamse topclub over hun Feyenoord-tattoo. Tjerry heeft een bijzondere anekdote over Jerzy Dudek. Hij liet z'n tattoo van de Poolse goalie in 2001 verwijderen toen hij hoorde dat Dudek naar Liverpool was vertrokken.

Eind jaren negentig was Tjerry idolaat van de doelman. Hij kreeg zelfs de bijnaam 'Dudek'. De bewondering voor de Pool kreeg achttien jaar geleden een knauw. "Ik rijd door de Beneluxtunnel en hoor op de radio dat Dudek per direct overstapt naar Liverpool", blikt hij terug in weekblad Panorama. 

"Ik was woest! Ik was zó boos en ben meteen naar de Pleinweg gereden. Haal 'm er maar af, zei ik. Hij heeft me verraden! Dat was nogal een impulsieve actie, ja. Dat zou ik nu anders doen. Ik zou er eerst een nachtje over slapen. Maar ja, in die tijd was ik bloed- en bloedfanatiek en nogal een dwarskop."

"Nu heb ik er wel een beetje spijt van. Sinds kort ben ik weer keepers aan het trainen en dan vraagt er weleens eentje: hoe kom je aan die bijnaam? Dan had ik best even die tattoo van Dudek willen laten zien..."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws