'Afgeketste Barça-transfer Frenkie de Jong komt door wraak van grote baas PSG'

'Afgeketste Barça-transfer Frenkie de Jong komt door wraak van grote baas PSG'

Gepubliceerd: donderdag 17 januari 2019 om 12:24do 17-01-2019 om 12:24

Laatste update: donderdag 17 januari 2019 om 12:41do 17-01-2019 om 12:41

Frenkie de Jong is op weg naar Paris Saint-Germain en dat heeft alles te maken met de machtige voorzitter Nasser Al-Khelaifi. Althans, dat schrijft El Mundo Deportivo. De Catalaanse sportkrant probeert donderdag te verklaren waarom De Jong zijn mondelinge akkoord met FC Barcelona heeft 'verbroken'.

De laatste maanden schreef El Mundo Deportivo bijna dagelijks over De Jong. Vorige week werd nog gemeld dat de Ajax-middenvelder (21) zijn jawoord had gegeven aan Barcelona, dat echter tóch een blauwtje lijkt te lopen. De Catalaanse krant pakte woensdag uit het met het nieuws dat De Jong ondanks een mondeling akkoord afziet van een transfer naar Barça en kiest voor Paris Saint-Germain.

PSG-baas Al-Khelaifi staat aan de basis van de transfercoup, schrijft El Mundo Deportivo. De Jong zou het 'sportieve project' van Barcelona aanvankelijk hebben verkozen boven PSG en Manchester City. De contractduur (vijf seizoenen) en het salaris dat zaakwaarnemer Ali Dursun eiste, werd bovendien geaccepteerd door Barça, waardoor er veel optimisme heerste wat betreft de komst van De Jong.

De belangstelling van Barça voor Adrien Rabiot zou de zaak drastisch hebben veranderd. Al-Khelaifi voert een koude oorlog met de Catalaanse grootmacht en kon naar verluidt niet leven met het idee dat Rabiot gratis en voor niets de overstap zou maken naar Camp Nou. Om wraak te nemen, legde de grote baas van PSG een niet te weigeren bod van 75 miljoen euro neer bij Ajax en werd De Jong verleid met een megasalaris.

De transfers van zowel De Jong als Rabiot zijn overigens nog niet rond.

Lees ook: Frenkie de Jong: "Ik weet niet of ik het bekend ga maken aan het publiek"

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws