AD: KNVB hoopt op Klassieker in halve finale om 'kopzorgen' te voorkomen

AD: KNVB hoopt op Klassieker in halve finale om 'kopzorgen' te voorkomen

Gepubliceerd: vrijdag 25 januari 2019 om 08:18vr 25-01-2019 om 08:18

De KNVB en de autoriteiten hopen volgens het Algemeen Dagblad op een halve finale in het bekertoernooi tussen Ajax en Feyenoord. Dat zou de bond veel kopzorgen schelen, aangezien een finale tussen de beide aartsrivalen niet gewenst zou zijn.

Zaterdagavond wordt er geloot voor de halve finales van de KNVB-beker. Mochten Ajax en Feyenoord elkaar niet treffen bestaat de kans dat de twee aartsrivalen het in de finale tegen elkaar gaan opnemen. Dat zou de KNVB en de autoriteiten volgens het Algemeen Dagblad 'veel hoofdbrekens' opleveren.

Onderlinge wedstrijden worden nu afgewerkt zonder uitsupporters. Dat was in 2010 ook het geval, toen Ajax en Feyenoord in de bekerfinale tegenover elkaar stonden. Toen werd besloten om één duel in Amsterdam (2-0 voor Ajax) en één duel in Rotterdam (1-4 winst voor de Amsterdammers) te spelen.

De KNVB wil nog niet vooruitlopen op de zaken. "Als het speelschema van de halve finales definitief is, gaan we ons met alle vier de clubs buigen over de mogelijke scenario's", laat een woordvoerder van de voetbalbond weten.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws