'Sorry Frenkie, dat ik je niet elke minuut heb laten spelen. Was een andere tijd'

'Sorry Frenkie, dat ik je niet elke minuut heb laten spelen. Was een andere tijd'

25-01-2019 18:44 Laatste update: 19:02
50

Jurgen Streppel kreeg tijdens het seizoen 2014/2015 de toen zestienjarige Frenkie de Jong onder zijn hoede. De nieuwste aanwinst van FC Barcelona mocht toen echter alleen in de voorlaatste wedstrijd van het seizoen invallen, toen de Tricolores zich al veilig hadden ingespeeld.

In het daaropvolgende seizoen bleef de bijdrage van De Jong beperkt tot twee invalbeurten, waarna de controleur naar Jong Ajax vertrok. "Toen hij vijftien was, hebben we hem al mee laten trainen op een talentenmiddag. Toen zag je wel zijn kwaliteiten", laat de huidige trainer van Anorthosis Famagusta weten in Bureau Sport op NPO Radio 1. Robert Braber kreeg echter de voorkeur op het Willem II-middenveld. "Maar het schijnt dat Robert Braber in onderhandeling is met Real Madrid, voor 120 miljoen", knipoogt Streppel.

Wedden

Meer odds

De tiener uit Arkel werd niet geschikt bevonden voor het degradatievoetbal van Willem II. "Ik had hem graag vaker gebracht op het moment dat de tijd daarvoor rijp was. Wij als trainers moeten daarin ook keuzes maken", aldus Streppel, die zich vervolgens rechtstreeks tot De Jong richt. "Sorry Frenkie, dat ik jou niet elke minuut heb laten spelen. Maar dat was een andere tijd."