Halve finale KNVB Beker: Ajax tegen Feyenoord in De Kuip; Willem II - AZ

Halve finale KNVB Beker: Ajax tegen Feyenoord in De Kuip; Willem II - AZ

26-01-2019 22:14 Laatste update: 22:25
361

Ajax en Feyenoord nemen het tegen elkaar op in de halve finale van de KNVB Beker. De Rotterdamse titelhouder ontvangt de aartsrivaal in De Kuip. De andere halve eindstrijd gaat in Tilburg tussen Willem II en AZ, zo wees de loting zaterdagavond uit.

Feyenoord en Ajax staan zondag ook al tegenover elkaar in Rotterdam-Zuid, dan in Eredivisie-verband. Beide teams troffen elkaar in 2015 voor het laatst in het bekertoernooi. Destijds trok Feyenoord aan het langste eind door een eigen doelpunt van Joël Veltman in blessuretijd.

De wedstrijden worden gespeeld op woensdag 27 en donderdag 28 februari. De tijdstippen moeten nog worden vastgesteld, maar duidelijk is dat de Klassieker als eerste wordt afgewerkt. Een dag later staat Willem II - AZ op het programma. De winnaar van die laatste ontmoeting geldt als 'thuisploeg' tijdens de finale op 5 mei in De Kuip. 

De KNVB-beker werd vorig seizoen voor de dertiende keer in de historie gewonnen door Feyenoord. De Rotterdammers waren in de finale met 3-0 te sterk voor AZ. Een jaar eerder hadden de Alkmaarders in de eindstrijd al verloren van Vitesse (0-2).

Feyenoord wéér thuis
Na de loting van de kwartfinale was er nog veel te doen om het feit dat Feyenoord wéér thuis speelde in de KNVB Beker. De Rotterdammers werkten slechts drie van de laatste 22 bekerwedstrijden - inclusief Ajax - op vreemde bodem af.