'Je krijgt alle kleine dingen tegen je, die zijn in het voordeel van de topclub'

'Je krijgt alle kleine dingen tegen je, die zijn in het voordeel van de topclub'

27-01-2019 06:58
61

Danny Buijs vindt dat de topclubs op eigen veld worden bevoordeeld door scheidsrechters. De trainer van FC Groningen ergerde zich tijdens het verloren duel bij PSV (2-1) mateloos aan Dennis Higler, de arbiter van dienst.

Buijs kreeg een gele kaart van Higler wegens commentaar op de leiding. "Je weet van tevoren dat als je uit speelt tegen een topclub, dat je alle kleine dingen tegen je krijgt en dat die in het voordeel van de topclub zijn", analyseert Buijs na afloop bij FOX Sports. "Dat wist ik al toen ik zelf nog voetballer was. Daar moet je mee leren leven als andere club zijnde."

"Ik gebruikte niet zo'n net woord", reageert de trainer van Groningen op zijn aanvaring met scheidsrechter Higler. "Ik weet niet meer wat het precies was, iets in de trant van appelflap of pannenkoek geloof ik. Ach ja, je weet hoe het gaat. Spelers van PSV mogen wegwerpgebaren maken en daar doen ze niks tegen. Wanneer je dat als speler van Groningen doet krijg je kaarten."

Buijs stelt dat zijn ploeg met een beetje meer geluk een resultaat had meegenomen uit Eindhoven. "Op basis van het eerste half uur hadden we nergens recht op, maar als je in de tweede helft zo dicht bij een punt bent en dat misschien ook wel verdient kan ik me voorstellen dat er spelers pissed zijn."