'Bij Ajax geloofden ze echt in Johnsen, maar hij heeft gebruiksaanwijzing'

'Bij Ajax geloofden ze echt in Johnsen, maar hij heeft gebruiksaanwijzing'

03-02-2019 09:29
18

SC Heerenveen heeft met de komst van Dennis Johnsen goed ingespeeld op het vertrek van steunpilaar Arber Zeneli. Dat denkt clubwatcher Sander de Vries van de Leeuwarder Courant.

"Arber Zeneli moest weg en met Dennis Johnsen heb je daar wel gewoon een goede vervanger voor gehaald", stelt De Vries bij Omrop Fryslân. "Dennis Johnsen vond ik in de jeugd echt een geweldig talent. Bij Ajax begon hij ook goed en geloofden ze ook echt in hem. Maar de afgelopen jaren heeft hij wel wat problemen gehad en het is wel een jongen met een gebruiksaanwijzing." 

Door de komst van de Noor lijkt het experiment met Michel Vlap op links verleden tijd. "Dat vond ik wel onbegrijpelijk van Jan Olde Riekerink", stelt De Vries. "Want een van de weinige dingen die wel goed loopt in het elftal is de combinatie van Michel Vlap op tien en Sam Lammers in de spits. En dat trok hij dus uit elkaar."

Johnsen debuteerde zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen Vitesse (2-2). De linksbuiten verving Nemanja Mihajlović. "Iedereen weet dat het een enorm talent is", zegt trainer Jan Olde Riekerink bij FOX Sports. "En ik vind: hij geeft zijn visitekaartje wel af in de korte tijd dat hij speelde."