Verbazing om fans met Ajax-sjaal in uitvak VVV: 'Ik ben er zo klaar mee'

Verbazing om fans met Ajax-sjaal in uitvak VVV: 'Ik ben er zo klaar mee'

03-02-2019 19:50
91

Verbazing bij de supporters van VVV-Venlo die met hun club waren meegereisd naar de Johan Cruijff Arena. In het uitvak zaten voetbalfans met sjaals van Ajax.

Hans Huijs, voorzitter van de officiële fanclub van VVV, beweert dat 'the day after'. De VVV-fans zouden tijdens de wedstrijd tot de orde zijn geroepen door een aantal Ajax-aanhangers toen ze hun ploeg wilden steunen. 'Is dit de enige manier waarop en waarom je schijnbaar je meest favoriete club gaat bezoeken? Als 'Venlonaar' met een Ajax-sjaal in het gastenvak? En dan vervolgens commentaar leveren als er iemand te hard vóór VVV roept?', schrijft Huijs op Facebook.

'Dan moet je je schamen', vindt hij. 'Waarom moeten wij ons schikken in het lot van thuissupporters in het uitvak. Ik ben er zo klaar mee. Ga aub weg allemaal. Support VVV of ga weg. Niks bij ons te zoeken. Met je ajax sjaal. Hup VVV.

In een telefonische reactie aan De Limburger laat de voorzitter weten dat hij 'tien tot vijftien mensen met een Ajax-sjaal heeft gezien'. In totaal zaten zo'n 260 toeschouwers in het uitvak. Van agressie was geen sprake, maar Huijs vindt dat een gastenvak alleen bestemd is voor fans die hun eigen club steunen. "Als je de keuze maakt om in het uitvak te zitten, juich dan voor je club of wees stil."