Van der Sar wil met Ajax naar 200 miljoen: 'Ik weet dat het raar klinkt'

Van der Sar wil met Ajax naar 200 miljoen: 'Ik weet dat het raar klinkt'

Gepubliceerd: zaterdag 9 februari 2019 om 07:31za 09-02-2019 om 07:31

Laatste update: zaterdag 9 februari 2019 om 09:14za 09-02-2019 om 09:14

Edwin van der Sar wil met Ajax aanhaken bij de Europese top. De algemeen directeur van de Amsterdammers beseft dat de begroting dan flink omhoog moet.

Van der Sar is met Ajax al druk bezig om zowel sportief, financieel als commercieel grote stappen te zetten. "Daar laten we geen heilige huisjes voor staan", vertelt hij in de Volkskrant. "Grote clubs hebben al gesproken over een Super League. De komende zes jaar zal alles ongeveer hetzelfde blijven, afgezien van de nieuw te vormen, derde Europese competitie vanaf 2021. Vanaf 2024 zal er weer een andere stroming komen. Daar moet je als Ajax bij willen zijn, zeker op sportief gebied."

En dus zal de begroting fors omhoog moeten. Hoger dan 200 miljoen euro, ongeveer het dubbele van de huidige begroting van Ajax. "Dergelijke ambities koesteren is goed, al weet ik ook dat het raar klinkt. Mensen zullen zeggen: ga eerst eens een prijs winnen. En het is ook niet zo dat we volgend jaar al aan dat bedrag zitten. Dat zet je neer, daar wil je naartoe groeien. Het een staat los van het ander."

Van der Sar weet dat het landskampioenschap het ultieme doel is, maar is achter de schermen met meer bezig. "We steken onze voelsprieten uit in de wereld. Ik ben drie, vier keer per jaar in China geweest. Daar spreek je clubs en overheden."

"Op die manier proberen wij de filosofie en de naam van Ajax naar voren te brengen. We hebben succes met commerciële deals, met bedrijven en met de club Guangzhou. Maar alles staat in het teken van het voetbal, om inkomsten te vergroten en te investeren in het voetbal."

Lees hier het hele interview van Van der Sar

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws