Van Boekel verdedigt beslissingen: 'Wiedemeijer is er al lang uit hè?'

Van Boekel verdedigt beslissingen: 'Wiedemeijer is er al lang uit hè?'

Gepubliceerd: zondag 10 februari 2019 om 19:59zo 10-02-2019 om 19:59

Arbiter Pol van Boekel baarde zondagmiddag opzien bij FC Utrecht-PSV. De Limburger besloot om aan beide kanten geen strafschop te geven: Van Boekel keek de beelden van de glijpartij van Denzel Dumfries nog terug, maar bleef bij zijn beslissing.

Voor rust werd Luuk de Jong aan zijn shirt getrokken door Timo Letschert. Volgens KNVB-woordvoerder Reinold Wiedemeijer gaf VAR Danny Makkelie het advies om voor een penalty te fluiten, maar Van Boekel stelt dat dit niet het geval was. "Ik zag dat Letschert De Jong vasthield. Toen heb ik naar de VAR gecommuniceerd: er werd vastgehouden, maar te weinig voor een strafschop. De VAR heeft zijn werk gedaan en aan mij bevestigd dat het klopte wat ik gezien had", laat hij weten aan FOX Sports. "Ik denk dat je hem kunt geven, maar dat je hem niet moet geven."

Vlak voor tijd gleed Dumfries weg in het eigen strafschopgebied en kegelde hij tegenstander Simon Gustafson onderuit. Van Boekel ging vervolgens naar de zijlijn om de beelden bekijken. "Ik zag precies hetzelfde als wat ik op het veld zag. Dumfries gleed weg en vervolgens is er contact. Maar als je zo wegglijdt... Dat vind ik heel ongelukkig. Net zoals bij De Jong: je kunt hem geven. Maar ik vond het heel ongelukkig en geen bewuste overtreding van Dumfries."

De leidsman werd nog door interviewer Hans Kraay junior geconfronteerd met de uitlatingen van Wiedemeijer, die vond dat Van Boekel twee penalty's had moeten geven. "Dat mag. Maar hij is er ook al lang uit hè?"

Lees ook: KNVB: Van Boekel sloeg advies van VAR Makkelie twee keer in de wind

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws