Aboutaleb: 'Fans van Ajax waren welkom geweest voor finale tegen Feyenoord'

Aboutaleb: 'Fans van Ajax waren welkom geweest voor finale tegen Feyenoord'

Gepubliceerd: maandag 11 februari 2019 om 20:31ma 11-02-2019 om 20:31

Als de finale van de KNVB Beker tussen Feyenoord en Ajax was gegaan, dan waren fans van de Amsterdamse club welkom geweest in De Kuip. Dat stelt burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam tegenover RTV Rijnmond.

Aboutaleb benadrukt dat de Ajax-supporters voor de onderlinge ontmoeting in de halve eindstrijd van het bekertoernooi eind februari niet welkom zijn. "Voor de finale waren Ajax-fans welkom geweest", aldus Aboutaleb. "Er was dan één finale geweest. Dat stelt enorme uitdagingen. Daar lopen wij niet voor weg."

Volgens Aboutaleb scheelt het veel in de politie-inzet dat de aartsrivalen elkaar niet in de bekerfinale treffen. Hij vindt het desondanks jammer dat uit-fans al jaren niet naar de Klassieker kunnen. "Ik ben niet opgelucht, want ik ben pas opgelucht als supporters bereid zouden zijn elkaar heen-en-weer te accepteren. En als die acceptatie goed en ordentelijk gaat."

Feyenoord en Ajax nemen het op woensdagavond 27 februari tegen elkaar op in de halve finale van het bekertoernooi. In 2010 troffen beide teams elkaar voor het laatst in de eindstrijd. Die finale werd toen over twee wedstrijden gespeeld.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws