Ten Hag heeft Frenkie-nieuws en blikt vooruit: Door de ondergrens

Ten Hag heeft Frenkie-nieuws en blikt vooruit: "Door de ondergrens"

Gepubliceerd: dinsdag 12 februari 2019 om 15:54di 12-02-2019 om 15:54

Ajax kan woensdagavond tegen Real Madrid beschikken over Frenkie de Jong. Trainer Erik ten Hag heeft dat laten weten tijdens een persconferentie. Achter de naam van De Jong stond sinds zaterdag een vraagteken. Hij had last van zijn lies. 

De middenvelder is fit genoeg om aan te treden tegen Real. "Frenkie is fit. Hij kijkt uit naar de wedstrijd tegen Real, zoals iedereen bij ons", aldus Ten Hag. Dusan Tadic, ook aangeschoven bij de persbijeenkomst, is blij met dat nieuws. "Hij is voor ons één van de belangrijkste spelers. We hopen dat hij morgen helemaal fit is, en dat hij extra gemotiveerd is tegen Real Madrid."

De Servische vedette ging ook in op de belabberde resultaten van de laatste weken. "We zitten op dit moment niet in een goede fase, maar ook dat is voetbal, soms verlies je. Dat vinden wij zelf ook moeilijk. Maar morgen is er een nieuwe wedstrijd en dat is een nieuwe kans om onszelf weer te laten zien, om op te staan wanneer het moeilijk wordt."

Ten Hag
Ajax-trainer Ten Hag 'wil niet te zwaar tillen' aan de nederlagen tegen Heracles Almelo (1-0) en Feyenoord (6-2). "Je wil het niet, maar het kan gebeuren. Geen enkele ploeg volgt continu een stijgende lijn. We hebben de problemen de afgelopen weken over onszelf afgeroepen. We waren gewoon niet honderd procent. De ene keer verdedigen we niet goed en tegen Heracles was de opbouw niet in orde. We zijn af en toe door de ondergrens gezakt."

Woensdag wacht in de Johan Cruijff Arena de clash met Real. "We moeten ook ons eigen spel spelen, dat is ontzettend belangrijk. Real zit momenteel in een betere fase dan ten tijde van de loting. Je ziet dat er vooruitgang in hun spel zit. Maar tot nu toe beleven wij een fantastisch Europees seizoen en daar willen we een vervolg aan geven." 

Poll

Wat wordt woensdag de uitslag?

(19222 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws