'Barça staat open voor verkoop van De Jong-concurrent: 65 miljoen euro'

'Barça staat open voor verkoop van De Jong-concurrent: 65 miljoen euro'

13-02-2019 14:08
27

FC Barcelona is bereid om Frenkie de Jong-concurrent Ivan Rakitic in de zomer te verkopen. De Kroatische middenvelder krijgt sowieso géén salarisverhoging van de club. Dat schrijft SPORT woensdag. 

In augustus hing een vertrek van Rakitic (30) uit Camp Nou al in de lucht. Barça liet het management van de international weten dat een forse opwaardering van het contract van Rakitic niet aan de orde was. Daarop werd er gedreigd met een transfer naar Paris Saint-Germain. Die overstap kwam uiteindelijk niet van de grond.

Rakitic en zijn vertegenwoordigers zouden onlangs wéér bij de leiding van Barcelona hebben aangeklopt. De oud-speler van onder meer Sevilla en Schalke 04 verlangt nog altijd een nieuwe verbintenis en een hoger salaris. 

Barcelona houdt de poot echter stijf, weet SPORTDe regerend kampioen verkeert in een luxepositie, aangezien het contract van Rakitic doorloopt tot medio 2021. Met De Jong is er bovendien een potentiële vervanger voor de Kroaat vastgelegd. Een verkoop in de zomer is een serieuze optie, aangezien Barça denkt dat het middenveld ook zonder Rakitic ruim bezet is. De club hoopt bij een transfer een slordige 65 miljoen euro te verdienen.