Tadic: Als ik het heel hard moet zeggen: het is een schande voor de Eredivisie

Tadic: "Als ik het heel hard moet zeggen: het is een schande voor de Eredivisie"

Gepubliceerd: maandag 18 februari 2019 om 06:46ma 18-02-2019 om 06:46

Laatste update: maandag 18 februari 2019 om 08:19ma 18-02-2019 om 08:19

Als het aan Dusan Tadic ligt verdwijnt kunstgras zo snel mogelijk uit de Eredivisie. De Servische aanvaller van Ajax noemt de kunstsprieten zelfs een schande voor de Nederlandse competitie.

"Ik haat kunstgras echt", steekt Tadic van wal in De Telegraaf. "Als ik het heel hard moet zeggen: het is echt een schande voor de Eredivisie. We hebben een mooie competitie, in mooie stadions met mooie velden, maar zes ploegen spelen op kunstgras. In mijn ogen is dat echt niet mogelijk. Als je als competitie wilt groeien, moet dit echt veranderen."

Het ligt volgens de Serviër (30) niet aan zijn leeftijd. "Nee, nee. Ik voel me heel fit voor mijn leeftijd, maar na de wedstrijden op kunstgras voel ik me slecht, heb ik extra hersteltijd nodig. Op gewoon gras kan ik elke dag voetballen en dan is er geen enkel probleem", stelt de routinier, die de KNVB vraagt in ieder geval niet meer voor Champions League-duels op kunstgras te hoeven spelen.

"We moeten Nederland blijdschap en punten bezorgen", doelt de routinier van Ajax op de UEFA-coëfficiëntenlijst. "En het maakt dan niet uit of het Ajax, PSV of Feyenoord betreft. Na Heracles-uit, in de aanloop naar Real Madrid-thuis moest ik drie of vier dagen herstellen. Ik voelde mijn rug, nek, bilspieren, bovenbeen, lies, knieën en enkels."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws