Engelaar tipte 'lange laatbloeier' bij PSV: 'Misschien kan ik een plek afdwingen'

Engelaar tipte 'lange laatbloeier' bij PSV: 'Misschien kan ik een plek afdwingen'

18-02-2019 11:07 Laatste update: 11:11
26

'Laatbloeier' Maxime Soulas hoopt op termijn een plek af te dwingen in de selectie van PSV 1. De negentienjarige verdediger vertelt dat in gesprek met het Eindhovens Dagblad. 

Soulas kwam op zestienjarige leeftijd over uit Frankrijk. "Ik ben pas op mijn veertiende bij Montpellier gaan spelen en zat daarvoor bij de amateurs", vertelt hij. "Op een gegeven moment is Orlando Engelaar mijn zaakwaarnemer geworden. Hij had me aan het werk gezien, zag het in me zitten en heeft me in contact gebracht met PSV. Na een stage van een week kon ik hier blijven en heb ik ook geen moment getwijfeld. Ik geniet hier enorm."

Wedden

Meer odds

Inmiddels heeft de stopper 26 duels in de Eerste Divisie op z'n naam staan. Het doel van de lange Soulas (1 meter 91) is duidelijk: doorbreken in PSV 1. "Dat is de droom van elke speler die hier actief is. Ik heb nu een aantal keren mee mogen trainen en hoop dat dat ook in de toekomst mag. Misschien kan ik op termijn een plek in de selectie afdwingen. Er is daarvoor nog tijd, omdat mijn contract nog tot volgend jaar doorloopt."