Kuipers mist PSV - Feyenoord en Feyenoord - Ajax door vakantie: Onvermijdelijk

Kuipers mist PSV - Feyenoord en Feyenoord - Ajax door vakantie: "Onvermijdelijk"

22-02-2019 09:55
52

Björn Kuipers staat te boek als de beste scheidsrechter van Nederland, maar fluit zondag niet de Eredivisie-topper tussen PSV en Feyenoord en laat ook verstek gaan bij de Feyenoord - Ajax in de halve finale van de KNVB Beker. Wat blijkt: de arbiter is op vakantie.

Volgens Dick van Egmond, baas van het Nederlandse scheidsrechterskorps, is dat niet vreemd. "Kuipers draait al tien seizoenen een topprogramma met tal van topwedstrijden en toernooien op alle continenten", legt hij uit in De Telegraaf.

"Om dit uitdagende programma te kunnen volhouden en steeds topfit zijn wedstrijden te kunnen leiden, neemt hij elk jaar in overleg met de technische staf enkele keren een korte vakantie", vervolgt Van Egmond. "Daarin moet hij rekening houden met de nationale en internationale voetbalkalender. Het is onvermijdelijk dat hij daardoor soms niet inzetbaar is, maar als hij geblesseerd raakt, kan hij nog langer niet in actie komen."

Dennis Higler fluit zondagmiddag de Eredivisie-kraker tussen PSV en Feyenoord, maar volgens De Telegraaf is deze aanstelling niet geboren uit luxe. Volgens bronnen binnen de KNVB is Higler 'bij gebrek aan beter' op de wedstrijd tussen de nummers één en drie gezet, aangezien hij van alle internationaal fluitende arbiters de enige beschikbare is.