Van Boekel 'wilde niet weer eigenwijs zijn': 'Wat er al gebeurd is speelt wel mee'

Van Boekel 'wilde niet weer eigenwijs zijn': 'Wat er al gebeurd is speelt wel mee'

Gepubliceerd: zaterdag 23 februari 2019 om 22:55za 23-02-2019 om 22:55

Pol van Boekel twijfelt of hij wel de goede beslissing heeft genomen door Fortuna Sittard geen strafschop toe te kennen. De scheidsrechter wees in eerste instantie naar de stip, maar kwam na het bekijken van de beelden terug op zijn beslissing.

Analisten, spelers en supporters waren verbaasd over het intrekken van de strafschop. "Ik weet hoe de voetbalwereld er over denkt, ik heb ook een telefoon", zegt Van Boekel na afloop voor de camera van FOX Sports. "Ik heb wel gehoord dat de voetbalanalisten het wel een strafschop vonden. Dan ga je bij jezelf te rade of je wel de goede beslissing hebt genomen."

"Ik was overtuigd toen ik hem introk, maar ik begin te twijfelen omdat mensen met kennis van zaken het een strafschop vinden", vervolgt Van Boekel zijn opmerkelijke verhaal. "Voetbalanalisten, mannen die op hoog niveau gevoetbald hebben, ze vinden het er wel één. Het is af en toe ook een mindfuck om bij dat scherm te staan, dat klopt wel."

"Zoals ik het op de beelden zag zet Hoegh zijn been voor Novakovich en is er vervolgens contact. Maar Novakovich raakt de Heerenveen-verdediger meer dan andersom het geval is. Ik heb lang moeten kijken, want ik vond het erg lastig. Ook wetende wat er al gebeurd is, je wil niet weer eigenwijs zijn om weer bij je beslissing te blijven na het zien van de beelden. Dat speelt ook mee."

Poll

Was het een penalty?

(1710 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws