'Ik zou door Man City verhuurd worden aan NAC, maar daar wilde ik niet heen'

'Ik zou door Man City verhuurd worden aan NAC, maar daar wilde ik niet heen'

24-02-2019 13:39
22

Hij staat sinds de zomer onder contract bij FC Utrecht, maar de talentvolle Othmane Boussaid had momenteel óók voor NAC Breda kunnen spelen. De talentvolle Belg vertelde dat bij RTV Utrecht-show Een Berg Sport. 

De achttienjarige Boussaid kreeg tijdens de laatste twee competitieduels van Utrecht een basisplaats van trainer Dick Advocaat. Afgelopen zomer werd hij overgenomen van Lierse SK. Ook vanuit de Premier League was er belangstelling.

Wedden

Meer odds

"Het is waar dat ik naar Manchester City kon, maar dan zou ik verhuurd worden aan NAC Breda. Daar wilde ik niet spelen. Ik zou daar zelfs bij de tweede ploeg beginnen", aldus de tiener

"Ik keek naar de ranglijst van vorig jaar, ik zag dat ze bijna laatste stonden. Ik dacht: misschien degraderen ze volgend jaar. Daarom heb ik sowieso niet voor NAC gekozen."

Boussaid kreeg van landgenoot Dries Mertens het advies om naar stadion Galgenwaard te verkassen. Mertens, tegenwoordig vedette van SSC Napoli, speelde in het verleden voor de FC. Boussaid liet zich naar eigen zeggen niet beïnvloeden door Mertens. "Het was heel aardig bedoeld, maar ik heb me door niemand laten leiden."