'Uittocht bij hekkensluiter NAC: AZ haalt 'manusje van alles' naar Alkmaar'

'Uittocht bij hekkensluiter NAC: AZ haalt 'manusje van alles' naar Alkmaar'

26-02-2019 08:02 Laatste update: 08:18
39

NAC Breda raakt Marion van Vroenhoven kwijt aan AZ. Dat meldt BN/De Stem. Van Vroenhoven was sinds 2016 actief in het Rat Verlegh Stadion als assistent voetbalzaken, volgens de krant een soort 'manusje van alles'. 

Op aandringen van voormalig technisch directeur Hans Smulders kwam Van Vroenhoven een aantal jaar geleden over van FC Eindhoven. De twee kenden elkaar uit hun gezamenlijke periode bij de ploeg uit de Eerste Divisie. 

Smulders kreeg enkele maanden geleden de rekening gepresenteerd voor het dramatische seizoen van NAC en de mislukte transferzomer. In september werd hij ontslagen. Nu vertrekt dus ook Van Vroenhoven. Ze gaat aan de slag bij AZ. De 'transfer' is nog niet bevestigd door beide clubs. BN/De Stem weet dat de overstap op korte termijn wordt afgerond. 

Maandag werd bekend dat Tim Gilissen eveneens vertrekt bij De Parel van het Zuiden. De manager jeugdopleiding van NAC is per 1 april aangesteld als nieuwe technisch manager van Heracles Almelo. Daar volgt Gilissen op zijn beurt Mark-Jan Fledderus op. Fledderus is bij FC Groningen de vervanger van Ron Jans