'Barça zoekt Cillessen-vervanger en komt uit bij Onana: Ajax vraagt 20 miljoen'

'Barça zoekt Cillessen-vervanger en komt uit bij Onana: Ajax vraagt 20 miljoen'

26-02-2019 09:48
160

FC Barcelona hengelde Frenkie de Jong al binnen en aast op Matthijs de Ligt, maar ook een derde speler van Ajax is nadrukkelijk in beeld in Camp Nou. De Catalanen zien in André Onana de opvolger van Jasper Cillessen, meldt althans Catalunya Radio.

Barça zou al contact hebben opgenomen met de zaakwaarnemer van de 23-jarige doelman uit Kameroen. Vervolgens is ook Ajax ingelicht door het kamp Onana. De sluitpost van de Amsterdammers is één van de drie kandidaten om Cillessen te vervangen als stand-in van de onbetwiste nummer één, Marc-André Ter Stegen. Wie de andere opties zijn, is niet duidelijk.

Volgens Catalunya Radio moet Onana zo'n twintig miljoen euro kosten, terwijl Barça zelf zo'n zestig miljoen euro verwacht te ontvangen voor Cillessen. Dat is de afkoopsom in het contract van de Oranje-international. Cillessen wil naar een club verkassen waar hij eerste keus is. De Spaanse kampioen beseft dat hij niet te behouden is en is voor het juiste bedrag bereid om mee te werken aan die wens.

Onana is geen onbekende in Barcelona. Hij genoot een deel van zijn opleiding bij de club. In januari 2015 maakte hij de overstap naar Ajax, waar hij na het vertrek van Cillessen naar Barça in de zomer van 2016 eerste doelman werd. Onana heeft een contract tot medio 2021 in Amsterdam.