Teruggekeerde Romário wordt PSV-ambassadeur: Een grote eer

Teruggekeerde Romário wordt PSV-ambassadeur: "Een grote eer"

01-03-2019 18:58
71

PSV heeft Romário de Souza Faria benoemd tot ambassadeur in Brazilië. De Braziliaan heeft 'ja' gezegd op het verzoek van de Eindhovenaren, zo meldt de club.

Romário keerde deze week op uitnodiging van hoofdsponsor energiedirect.nl terug in Eindhoven, waar hij fans en sponsors van de club ontmoette. Daar accepteerde hij de uitnodiging. "PSV is mijn club, ik vind het een grote eer om deze nieuwe rol te krijgen", vertelt hij op de clubsite van PSV. "Daar kijk ik erg naar uit, want het voelt fantastisch om hier terug te zijn."

Romário moet in Brazilië dienen als hét gezicht van PSV. "Hij heeft toegezegd dat we hem kunnen inzetten op alle gebieden waarvan wij denken dat hij van toegevoegde waarde kan zijn", aldus commercieel directeur Frans Janssen. "Romário is een legende, in Eindhoven, in Brazilië, eigenlijk overal. Het is fantastisch dat iemand met zijn status zich voor onze club wil inzetten."

PSV benoemde eerder Carlos Salcido en Francisco Rodriguez al tot ambassadeur van PSV in Mexico. "Natuurlijk zijn dit eretitels, maar wel met een zeer serieuze ondertoon", zegt Janssen. "Met Salcido en Rodriguez zijn volwassen afspraken gemaakt over hun inzetbaarheid. Carlos heeft inmiddels in een commercieel traject voor een sponsor een eerste bijdrage geleverd. Met Romário maken we soortgelijke afspraken."

Romário speelde van 1988 tot 1993 in het shirt van PSV. In 107 wedstrijden was de ex-aanvaller mar liefst 96 keer trefzeker. Hij verdiende in Eindhoven een toptransfer naar FC Barcelona.