FC Utrecht pakt zesde plek bij Heracles Almelo; VAR eist hoofdrol op

02-03-2019 20:27 Laatste update: 03-03-2019 21:30
70

Heracles Almelo is op eigen veld hard onderuit gegaan tegen FC Utrecht. De ploeg van Frank Wormuth kon zestig minuten meekomen, maar daarna ging het hard: 1-5.

Utrecht was de hele wedstrijd de betere partij, al stond het na 45 minuten slechts 0-1. Sander van de Streek maakte na negen minuten het eerste en enige doelpunt van de eerste helft. Daarna volgden wat kansjes en misschien wel het meest opvallende moment: de rode kaart van Jesper Drost. De middenvelder ging met gestrekt been in op een speler van Utrecht, waarna hij rood kreeg na inmenging van de VAR.

Heracles kwam uiterst zwak uit de kleedkamer en kreeg in twintig minuten tijd twee goals om de oren. Eerst maakte aanvoerder Willem Janssen er 0-2 van. De aansluitingstreffer volgde snel (kopbal Adrián Dalmau), maar van dat doelpunt kon Heracles maar kort genieten.  Na een mooie solo schoot Gyrano Kerk in de korte hoek de 1-3 binnen.

Heracles mocht nog hopen op een stuntje, maar die hoop werd tien minuten voor tijd vermorzeld door Simon Gustafson, die een strafschop benutte. Riechedly Bazoer versierde de penalty. Ook daar had de VAR een belangrijk aandeel in. Utrecht strooide nog wat extra zout in de wonden van Heracles door ook een vijfde treffer te maken. Bazoer eiste bij de 1-4 van Gustafson een grote rol op en mocht een paar minuten voor tijd zelf ook aanleggen voor een strafschop: 1-5.

Utrecht gaat over Heracles heen en staat vanaf zaterdag op de zesde plaats op de ranglijst.