Hooligans van ADO en NEC organiseren knokpartij in Nijmegen: Stel beesten

Hooligans van ADO en NEC organiseren knokpartij in Nijmegen: "Stel beesten"

Gepubliceerd: maandag 4 maart 2019 om 16:48ma 04-03-2019 om 16:48

In het centrum van Nijmegen zijn circa vijftig hooligans van NEC en ADO Den Haag elkaar te lijf gegaan. Er was sprake van een 'korte confrontatie', laat een woordvoerster van de politie weten aan de Gelderlander

Rond middernacht vielen de twee supportersgroepen elkaar aan met kettingen en knuppels. Erg lang duurde het gevecht niet. "Het lijkt erop dat ze bij het horen van sirenes van politieauto's snel zijn gestopt. Er zijn geen aanhoudingen verricht en zover bekend zijn er ook geen aangiften gedaan wegens vernieling of vandalisme."

Op Facebook-pagina Dutch Hooligan Scene staat dat de clash tussen fans van ADO en NEC 'al een tijdje op de planning stond' en dus vooraf geregeld was. 

De Gelderlander sprak met een ooggetuige over de vechtpartij. "Ze gedroegen zich als een stel beesten, schreeuwden hard en gooiden met flessen en fietsen naar elkaar."

"Het eindigde even plotseling als dat het begon. Opeens namen ze allemaal het hazenpad. Dat verbaasde me. Maar toen om de hoek politieauto's zag aanrijden, begreep ik wel waarom. Ik ben blij dat het niet uit de hand is gelopen." 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws