Henk de Jong twijfelt toch over aanbod: Heeft met mijn privésituatie te maken

Henk de Jong twijfelt toch over aanbod: "Heeft met mijn privésituatie te maken"

04-03-2019 22:50 Laatste update: 22:58
25

De Graafschap-trainer Henk de Jong gaat voorlopig niet zijn aflopende contract verlengen, bevestigt hij tegenover Omroep Gelderland. De 54-jarige Fries heeft een aanbieding van de club ontvangen, maar wil rustig te tijd nemen voordat hij tot een beslissing komt.

"Het heeft met mijn privésituatie te maken", laat De Jong in een reactie weten aan het lokale medium. Vermoedelijk doelt hij op de reisafstand tussen zijn woning in het Friese Drachten en zijn werkgever in Doetinchem. De Jong hoopt binnen enkele weken met nieuws over zijn toekomst te komen. "De Graafschap is gewoon top. Het ziet er verder ook goed uit, maar ik heb nog even wat tijd nodig om de knoop door te hakken."

Omroep Gelderland kwam eind februari al met nieuws over de aanstaande contractverlenging van De Jong en zijn assistent Sandor van der Heide, eveneens woonachtig in Friesland. De twee kunnen naar verwachting voor één seizoen bijtekenen. De Jong volgde tijdens het seizoen 2016/2017 Jan Vreman op en leidde De Graafschap afgelopen seizoen naar de Eredivisie.

Lees ook: Henk de Jong won één ton: 'Uiteindelijk tienduizend over, ben ik van getrouwd'