'Eredivisie-speler in de Eerste Divisie': Dat durf ik best te zeggen

'Eredivisie-speler in de Eerste Divisie': "Dat durf ik best te zeggen"

07-03-2019 19:37
3

Branco van den Boomen is dit seizoen één van de meest opvallende spelers in de Keuken Kampioen Divisie en mikt op een rentree op het hoogste niveau van Nederland. De aanvoerder van FC Eindhoven wil zich graag revancheren voor zijn weinig succesvolle avontuur bij sc Heerenveen.

Van den Boomen werd in de zomer van 2015 door Dwight Lodeweges naar Heerenveen gehaald. De Canadees moest echter al snel plaatsmaken voor Foppe de Haan. "Als Dwight Lodeweges niet was ontslagen als trainer bij Heerenveen had ik misschien wel een heel seizoen gespeeld", filosofeert Van den Boomen, die onder De Haan buiten de boot viel, in gesprek met Voetbal International.

De controlerende middenvelder werd vervolgens verhuurd aan Willem II, maar kreeg nog wel complimenten van De Haan mee. "Toen hij afscheid nam, vertelde hij me dat ik volgens hem de perfecte Eredivisie-voetballer zou zijn. Die man heeft zo veel spelers gezien en meegemaakt, die opmerking nam ik zeer serieus en heb ik altijd in mijn achterhoofd gehouden."

Nu Van den Boomen een uitstekend seizoen aan de Aalsterweg draait, is hij vastbesloten om de woorden van De Haan waar te maken. "Zoals ik nu speel, ben ik een Eredivisie-voetballer in de Eerste Divisie. Dat durf ik best te zeggen."