Jonker vond Real beter dan Ajax: 'Ik sluit mijn ogen niet voor momenten'

Jonker vond Real beter dan Ajax: 'Ik sluit mijn ogen niet voor momenten'

11-03-2019 12:34 Laatste update: 12:48
147

Andries Jonker vindt dat er 'realistisch' moet worden gekeken naar de sensationele 4-1 zege van Ajax op Real Madrid, afgelopen dindsdag in de achtste finale van de Champions League. Volgens Jonker had Ajax over geluk niets te klagen in Spanje. 

"Het was een fantastische overwinning qua resultaat, maar ik sluit nooit mijn ogen voor de momenten", zei Jonker zondagavond bij talkshow Rondo op Ziggo Sport. "Een kopbal op de lat, de speler die Noussair Mazraoui de baas is, blesseert zich. Even later blesseert de volgende zich en er gaat ook nog een bal op de paal voor rust."

"Dan heb je ook het geluk aan je zijde", stelt de voormalig coach van onder meer Willem II en VfL Wolfsburg. "Ik heb de statistieken bekeken. Real Madrid was overal beter, maar de uitslag was 1-4."

Dick Advocaat toonde zich bij Rondo een stuk enthousiaster. "De uitslag alleen al is geweldig voor het Nederlands voetbal. Niet alleen voor het Nederlands voetbal, maar ook voor de trainers. Het ging met het Nederlands elftal en het Nederlands voetbal een stuk minder, er gingen geen Nederlandse trainers meer naar het buitenland. Dat gaat nu ook weer op gang komen." 

Lees ook: Van Hanegem ziet 'puur machtsvertoon' van Ajax: 'Dan misschien meer in het vat'