Ten Hag schat kansen op debuut laag in: 'Denk dat het vrij moeilijk wordt'

Ten Hag schat kansen op debuut laag in: 'Denk dat het vrij moeilijk wordt'

Gepubliceerd: dinsdag 12 maart 2019 om 11:51di 12-03-2019 om 11:51

Laatste update: dinsdag 12 maart 2019 om 11:52di 12-03-2019 om 11:52

De kans dat Hassane Bandé dit seizoen nog zijn debuut maakt in het eerste elftal van Ajax, is klein. De aanvaller herstelt nog altijd van een breuk in zijn linkerkuitbeen en een gescheurde binnenband, die hij in de voorbereiding opliep in een oefenwedstrijd tegen Anderlecht.

"Bandé traint op het veld, maar wel individueel", vertelt Ajax-trainer Erik ten Hag aan Ajax Life. "Ik denk dat Hassane dit seizoen moet streven om aansluiting bij de groep te vinden. En hopelijk kan hij nog een aantal wedstrijden spelen, maar of dat realistisch is? Richting het eerste elftal is dat moeilijk in te schatten. Ik denk dat het vrij moeilijk wordt."

In eerste instantie zou Bandé een half jaar uit de roulatie zijn, maar inmdidels staat de aanvaller al driekwart jaar buitenspel. De aanvaller kwam in de zomer over van KV Mechelen voor ruim acht miljoen euro over, maar speelde dus nog geen minuut. "Ik ben moslim en geloof in god. Hij heeft besloten dat ik deze blessure kreeg", zei Bandé eerder dit jaar tegen de NOS. "Misschien is het achteraf goed en kom ik na mijn blessure sterker terug. Het geloof is altijd belangrijk voor me geweest en nu al helemaal. Het geeft me kracht."

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws