Ajax-aankoop van 8 miljoen werkt hard: In m'n enkel zit nog weinig beweging

Ajax-aankoop van 8 miljoen werkt hard: "In m'n enkel zit nog weinig beweging"

18-01-2019 10:11
70

Het geloof geeft Hassane Bandé de kracht om sterker terug te komen. Dat vertelt de Ajax-aanvaller, die in de voorbereiding een zware blessure opliep, aan de NOS.

Bandé brak in juli zijn linkerkuitbeen en scheurde de binnenband van zijn enkel in een oefenwedstrijd tegen Anderlecht. De man van acht miljoen wacht daardoor nog altijd op zijn officiële debuut voor Ajax. "Ik heb nog steeds een beetje pijn, het is nog niet helemaal hersteld. In m'n enkel zit nog weinig beweging", vertelt hij aan de NOS.

Tijdens de winterstop werkte Bandé aan zijn herstel in Amsterdam. "Ik doe voorzichtig dingen met de bal, maar kan nog niet voluit schieten. Ik hoop volgende week weer met de groep mee te mogen doen, maar moet geduld hebben."

De zware blessure is mentaal zwaar, maar het geloof geeft hem naar eigen zeggen kracht. "Ik ben moslim en geloof in god. Hij heeft besloten dat ik deze blessure kreeg. Misschien is het achteraf goed en kom ik na mijn blessure sterker terug. Het geloof is altijd belangrijk voor me geweest en nu al helemaal. Het geeft me kracht."