'Van Bommel zegt direct waar het op staat. Dat is lastig voor een Latijnse jongen'

'Van Bommel zegt direct waar het op staat. Dat is lastig voor een Latijnse jongen'

Gepubliceerd: woensdag 13 maart 2019 om 12:18wo 13-03-2019 om 12:18

PSV-bankzitter Erick Gutiérrez moet zich nog aanpassen aan de wensen én de aanpak van trainer Mark van Bommel. Dat denkt de Mexicaanse journalist Daniel Reyes, die de situatie van 'Guti' in Eindhoven op de voet volgt. 

Zomeraankoop Gutiérrez is momenteel geen basisspeler onder Van Bommel. Reyes heeft het idee dat de middenvelder 'niet gewend is' aan de (directe) aanpak van de coach. "Guti is een middenvelder die van nature inzakt tussen de centrale verdedigers. Maar het idee van Van Bommel is, dat de middenvelders ook daadwerkelijk op het middenveld blijven staan", tekent Omroep Brabant op uit de mond van de reporter.

"Dat is een aanpassing die hij nu aan het maken is, maar dat is tot op heden nog niet gelukt. In Mexico zijn we niet zo direct. Van Bommel is eerlijk en zegt direct waar het op staat. Dat is lastig voor een Latijnse jongen."

Ook het tempo in de Eredivisie lijkt een probleem voor de PSV-aanwinst, ziet Reyes. "Het lijkt er op dat hij die aanpassing ook nog moet maken. Maar hij werkt echt keihard. Hij weet dat hij bepaalde dingen nog moet verbeteren, maar gun hem de tijd."

Afgelopen zomer betaalde PSV naar verluidt zo'n zes miljoen euro voor Gutiérrez. Dit seizoen stond de 23-jarige international van Mexico vier keer in de basis in de Eredivisie. Hij viel acht keer in. 

Poll

Gaat Guti slagen in Eindhoven?

(2026 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws