Fraser hoopte op 'Ramos-actie' van Sparta-spelers: 'Geloof me, ik had geel gepakt'

Fraser hoopte op 'Ramos-actie' van Sparta-spelers: 'Geloof me, ik had geel gepakt'

Gepubliceerd: vrijdag 15 maart 2019 om 23:05vr 15-03-2019 om 23:05

Als het aan trainer Henk Fraser had gelegen dan hadden Lars Veldwijk en Deroy Duarte in het Eerste Divisie-duel van Sparta bij Almere City FC een gele kaart gepakt. De twee Spartanen staan op scherp en ontbreken volgende week vanwege interlandverplichtingen.

Duarte zorgde vrijdagavond op aangeven van Veldwijk voor het slotakkoord in Flevoland (1-3). Ze stapten niet veel later echter zonder prent van het veld. "Wij hebben gewoon veel te nette en correcte jongens. Die doen dat niet", zegt Fraser tegen FOX Sports. "Ik denk ook dat de scheidsrechters ervan op de hoogte waren. Je loopt het risico dat je net als Sergio Ramos twee duels schorsing krijgt. Maar geloof me: ik had een gele kaart gepakt, honderd procent. Maar ik ben blij dat zij anders in het leven staan."

Veldwijk stelt desondanks dat hij het wel degelijk probeerde om een gele kaart te pakken. "Ik maak een overtreding op Youri Loen. Hij komt meteen naar me toe van: wat doe je nou? Ik zeg: Ja sorry, ik sta op vier gele kaarten", lacht de spits, die is opgeroepen voor het Zuid-Afrikaanse elftal. "Omdat ik net in het veld stond gaf de scheidsrechter hem niet. Nu moet ik als ik terugkom nog steeds op safe spelen."

Veldwijk vond het geen goed idee om na het doelpunt van Duarte zijn shirt uit te trekken. "Dan krijg je zo'n 'Ramos-ding' en worden we voor twee of drie wedstrijden geschorst." Volgens de verslaggever is dat het enige wat hij niet met de Real Madrid-captain gemeen heeft. "Nou, zijn bankrekening ook niet."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws