Degradatiespook ontfermt zich over NAC: Utrecht wint ruim in Brabant

16-03-2019 21:36
96

NAC Breda lijkt degradatie in de Eredivisie nauwelijks nog te kunnen ontlopen. De ploeg van trainer Mitchell van der Gaag leed zaterdag een kansloze nederlaag tegen FC Utrecht: 0-4.

Concurrent De Graafschap won eerder op de avond met liefst 0-3 bij sc Heerenveen, waardoor de druk op NAC zo mogelijk nog groter werd. Daar wist de ploeg van trainer Mitchell van der Gaag geen moment mee om te gaan. Utrecht zette de thuisploeg meteen vast op eigen helft. NAC, dat via Menno Koch nog wel een kopkans kreeg, kwam na 34 minuten op achterstand: Jean-Christophe Bahebeck kopte raak.

Nog voor rust moest NAC capituleren. Bahebeck versierde een penalty, die door Simon Gustafson koeltjes werd benut: 0-2. Na rust moest de gifbeker helemaal leeg voor de hekkensluiter. Utrecht-aanvoerder Willem Janssen kopte uit een hoekschop de 0-3 binnen en Bahebeck tikte op aangeven van Gyrano Kerk de 0-4 binnen. Het duel had daarna meer weg van een trainingspotje voor de Domstedelingen.

NAC maakte geen moment aanspraak op meer en verliet onder een striemend fluitconcert het veld. De ploeg van Van der Gaag blijft steken op zeventien punten, acht minder dan FC Emmen en De Graafschap. Utrecht staat zesde met veertig punten.