'Ajax hoeft geen type Poulsen te halen': 'Dat soort types hebben ze wel, vind ik'

'Ajax hoeft geen type Poulsen te halen': 'Dat soort types hebben ze wel, vind ik'

Gepubliceerd: dinsdag 19 maart 2019 om 10:36di 19-03-2019 om 10:36

Kenneth Perez en Leo Driessen zijn het er niet mee eens dat Ajax behoefte heeft aan een type als Christian Poulsen. De analisten reageren daarmee op de suggestie die Valentijn Driessen eerder deed in zijn column in De Telegraaf.

Volgens de chef sport van De Telegraaf mist Ajax een type Poulsen, een leider die in teambelang denkt. "Ze hebben wel dat soort types, vind ik", reageert Perez bij Natafelen op FOX Sports. "Tagliafico, De Ligt en ook Tadic zijn echt wel teamspelers, die ook fysiek zeer sterk zijn. En als je het hebt over ballen onderscheppen: op het middenveld doet Frenkie de Jong dat veel beter dan Christian Poulsen."

Volgens Leo Driessen past een type Poulsen helemaal niet in het huidige Ajax. "Dan gaat het over dit Ajax, op dit moment. Dit Ajax is zo samengesteld dat je wel een ongelooflijk goede controlerende speler moet binnenhalen, die wordt geaccepteerd door degenen die nu bij Ajax boven in de pikorde staan. Ik denk dat zo'n speler niet te vinden is", aldus Driessen.

"Ajax heeft ervoor gekozen om Tadic en Blind te halen en Ziyech te laten blijven. Zeker met Ziyech en Tadic heb je ervoor gekozen dat je twee voetbalhaantjes hebt. Dat bedoel ik positief. Daar op dit moment zo'n type als poulsen tussen zetten, dat zie ik niet."

Lees ookDriessen mist leiderstype en adviseert Ajax: 'Kost niet de wereld qua transfersom'

Poll

Vind jij dat Ajax behoefte heeft aan een type Poulsen?

(872 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws