Memphis, De Jong, tóch Weghorst of Babel: wie hoort er in de spits bij Oranje?

Memphis, De Jong, tóch Weghorst of Babel: wie hoort er in de spits bij Oranje?

Gepubliceerd: woensdag 20 maart 2019 om 16:00wo 20-03-2019 om 16:00

Laatste update: woensdag 20 maart 2019 om 16:16wo 20-03-2019 om 16:16

Alles wijst erop dat Ronald Koeman deze week, tijdens de kwalificatieduels met Wit-Rusland (donderdag) en Duitsland (zondag), kiest voor een aanval met in ieder geval Memphis Depay en Ryan Babel in de basis. De bondscoach liet onder meer Wout Weghorst thuis. Wie hoort er wat jou betreft in de spits van het Nederlands elftal te staan? We zijn benieuwd naar je mening! 

Koeman liet maandag tijdens een persconferentie in Zeist weten dat hij Luuk de Jong momenteel 'meer geschikt vindt' voor de rol van targetman dan Weghorst. De topscorer van PSV doet het natuurlijk uitstekend in de Eredivisie, met 21 goals in 26 optredens, maar ook Weghorst is dit seizoen on fire. Tijdens zijn eerste seizoen in de Bundesliga tekende de voormalig speler van AZ en Heracles Almelo al voor 12 goals. Niks mis mee. 

Binnen de huidige tactiek van Oranje kiest Koeman blijkbaar liever een ander type op 9. Hij is groot fan van de meer beweeglijke Memphis, die het tijdens de laatste interlands in 2018 uitstekend deed in die rol. Bij zijn werkgever Olympique Lyon is Memphis nu echter compleet uit vorm. De ervaren Ryan Babel doet het verdienstelijk en krijgt veel speeltijd bij Premier League-ploeg Fulham. Afgelopen zondag scoorde hij nog - zij het door een foutje van Virgil van Dijk - tegen Liverpool. 

Discussieer mee
Wie zou jij tegen de Wit-Russen en de Duitsers het liefst in de spits zien? Heeft Koeman een foute inschatting gemaakt door Weghorst niet te selecteren en de voorkeur te geven aan De Jong? Of is er misschien nog een ándere spits of aanvaller die Koeman over het hoofd heeft gezien? 

VoetbalPrimeur is benieuwd naar de kijk van onze lezers en users. Barst los in de comments! De leukste, meest opvallende en originele reacties worden donderdag verzameld en uitgelicht in een los stuk op VP. Dit is jouw kans om je mening te ventileren en te shinen op onze website

Poll

Wie vind jij momenteel de beste spits voor Oranje?

(2474 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws