Documentaire over fenomeen Memphis: 'Ze vinden hem mysterieus, arrogant soms'

Documentaire over fenomeen Memphis: 'Ze vinden hem mysterieus, arrogant soms'

Gepubliceerd: donderdag 21 maart 2019 om 09:09do 21-03-2019 om 09:09

'Memphis Depay, ange et démons' - De engel en de demonen - is de titel van een documentaire die sinds deze week te zien is in Frankrijk. Filmmaker Alistair Bouysse sprak tal van mensen over het fenomeen van Olympique Lyon en Oranje. "We wilden laten zien waarom Memphis is zoals hij is", zegt Bouysse in gesprek met het Algemeen Dagblad. 

De docu over Memphis duurt ruimt een uur. "Mensen in Frankrijk vinden hem mysterieus, arrogant ook soms, maar ze kennen hem niet écht. Dat maakte hem ook zo geschikt voor een documentaire. We wilden laten zien waarom Memphis is zoals hij is", legt de maker uit. 

"Vrijwel iedereen die hem goed kent, lijkt een zekere warmte voor hem te voelen. Die mensen zien zijn lieve, kwetsbare kanten. Bij het grote publiek is dat vaak anders. Die hebben het beeld dat hij op Instagram uitstraalt, of wanneer hij hardop uitspreekt dat Lyon eigenlijk niet groot genoeg is voor hem."

Bouysse volgt Memphis al maanden op de voet. "Hij is een speler van extremen, dat roept hij bij veel mensen ook op. Alles of niets. Soms heeft dat iets oneerlijks, maar hij legt die lat ook zelf heel hoog. In Frankrijk kennen we dat niet, een speler die zegt dat hij de beste ter wereld wil zijn."

Memphis komt donderdagavond met het Nederlands elftal in actie tegen Wit-Rusland. Het EK-kwalificatieduel wordt in De Kuip gespeeld en begint om 20.45 uur. 

Lees ook: Situatie in Lyon frustreert Memphis: "De sfeer is anders"

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws