Twente dendert op Eredivisie af na koerswijziging: 'Romantisch onzinverhaal'

Twente dendert op Eredivisie af na koerswijziging: 'Romantisch onzinverhaal'

Gepubliceerd: maandag 25 maart 2019 om 11:37ma 25-03-2019 om 11:37

Laatste update: maandag 25 maart 2019 om 12:02ma 25-03-2019 om 12:02

Met 'realistisch' voetbal is FC Twente hard op weg naar promotie naar de Eredivisie. Trainer Marino Pusic gooide dit seizoen na enkele tegenslagen het roer om en nam afscheid van 'alle romantische noties over voetbal', vertelt hij in gesprek met NRC. 

"Na Go Ahead Eagles-thuis hoorde ik: leuk gespeeld. Ja, leuk. Maar wel 0-1 verloren", aldus Pusic. De coach paste zijn tactiek aan. "Het gaat hier helemaal niet om goed voetbal. Niemand speelt aanhoudend goed voetbal in deze divisie. Of heb jij zo'n ploeg wel gezien?"

Pusic wijst zijn elftal continu op 'zes basisprincipes'. "Ik heb een schema gemaakt, uitgewerkt, keihard aan ze uitgelegd. Zo en zo. Voortaan is het dit en niet anders. En de groep heeft zich daaraan gecommitteerd. Hun onberispelijke uitvoering is het vertrekpunt geweest van waar we nu staan."

"Kom niet bij mij met het romantische onzinverhaal van goed voetbal en dit en dat. Wij spelen goed voetbal voor zover de mogelijkheden en de competitie dat toelaten. Ik was ook te romantisch, te veel op zoek naar goals, goed spel."

Koploper Twente won zondag met 2-1 van Go Ahead. De Tukkers, die afgelopen seizoen uit de Eredivisie degradeerden, staan acht duels voor de eindstreep elf punten los. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws