Cambuur zwaait tien (!) man uit en laat 'vrij dure' optie van clubtopscorer lopen

Cambuur zwaait tien (!) man uit en laat 'vrij dure' optie van clubtopscorer lopen

28-03-2019 08:49
34

De bij SC Cambuur terugkerende Henk de Jong zal komend seizoen de leiding hebben over een sterk gerenoveerde selectie. De Leeuwarders beschikken over slechts acht spelers met een doorlopend contract.

Cambuur liet deze week via de clubsite weten dat de aflopende verbintenissen van liefst tien spelers niet verlengd gaan worden. Verdedigers Emmanuel Mbende, Andrejs Ciganiks, Robert van Koesveld en Matthew Steenvoorden, middenvelders Daan Boerlage, Kevin Schindler, Julian Calor en Nino van den Beemt en aanvallers Tyrone Conraad en Kevin van Kippersluis keren na de zomer niet meer terug in de hoofdstad van Friesland.

Wedden

Meer odds

Met Van Kippersluis vertrekt de clubtopscorer uit Leeuwarden: de 25-jarige buitenspeler uit Hilversum scoorde dit seizoen acht keer in de Keuken Kampioen Divisie, maar Cambuur besloot de 'vrij dure' optie in zijn contract niet te lichten. "Had hij er dit seizoen 25 in geschoten, dan hadden we de optie gelicht en daarna de onderhandelingen opgestart met andere clubs", stelt directeur Gerard van den Belt in gesprek met de Leeuwarder Courant.

'Werk aan de winkel'
De huidige nummer negen van de Keuken Kampioen Divisie mag dus aan de bak tijdens de zomerse transfermarkt. "Er is genoeg werk aan de winkel, maar daar kiezen we bewust voor. Net als met de trainers willen we ook met de spelersgroep een nieuwe start maken."

Doelmannen Xavier Mous en Pieter Bos, verdedigers Sai van Wermeskerken en David Sambissa, middenvelder Robin Maulun en aanvallers Nigel Robertha en Issa Kallon zullen deel uitmaken van die 'nieuwe start'. De opties in hun aflopende contracten zijn wél gelicht. NEC-huurling Kevin Jansen, routinier Robbert Schilder en de Uruguayaan Matias Jones moeten nog even afwachten of Cambuur met hen door wil.