Sigthorsson is na drie weken weer onder de pannen: 'Lastige periode gehad'

Sigthorsson is na drie weken weer onder de pannen: 'Lastige periode gehad'

31-03-2019 21:32 Laatste update: 21:36
7

Voormalig AZ- en Ajax-spits Kolbeinn Sigthorsson heeft na drie weken een nieuwe club gevonden. De 29-jarige IJslander liet begin maart zijn contract bij het Franse Nantes ontbinden, maar zal zijn carrière vervolgen in Zweden.

Regerend landskampioen AIK heeft Sigthorsson tot eind 2021 vastgelegd, laat de club uit Stockholm zondag weten via de officiële kanalen. De 48-voudig international van IJsland is blij met zijn nieuwe uitdaging. "Ik heb een lastige periode in mijn carrière achter de rug, maar ik wil er alles aan doen om terug te keren naar mijn absolute topvorm. AIK heeft mij een plan voor de korte én de lange termijn voorgelegd. Dat heeft mij gemotiveerd", liet hij weten tijdens zijn presentatie.

Sigthorsson debuteerde tijdens het seizoen 2010/2011 voor het eerste elftal van AZ en verdiende na één jaar al een transfer naar Amsterdam. In de zomer van 2015 tekende hij voor Nantes, maar dat huwelijk werd geen succes. De spits werd in 2016 een half jaar uitgeleend aan Galatasaray en mocht onlangs zijn koffers pakken.