Rutten vol waardering over aanstaand kampioen: Daarom is dit wel heel erg mooi

Rutten vol waardering over aanstaand kampioen: "Daarom is dit wel heel erg mooi"

01-04-2019 10:57 Laatste update: 11:00
38

Fred Rutten heeft veel waardering voor de manier waarop FC Twente zich terug aan het knokken is naar de Eredivisie. De Tukkers stevenen af op het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie.

Met nog zeven wedstrijden te spelen heeft Twente elf punten voorsprong op nummer twee Sparta. Nog geen jaar geleden degradeerde de club roemloos uit de Eredivisie. "Heel mooi. Het is altijd lastig om in een jaar terug te keren. Dat is het allermoeilijkste", aldus Rutten tegen De Telegraaf. Rutten is bij Twente werkzaam als technisch adviseur, naast zijn baan als hoofdtrainer van Anderlecht.

"Iedereen is weer vergeten, dat pas op 1 september de technische staf, medische staf en selectie rondwaren. FC Twente is vanuit een enorme achterstand gekomen en daarom is dit wel heel erg mooi", aldus een positief gestemde Rutten. Ondanks zijn rol als adviseur weigert Rutten credits op te eisen voor het succes. "Nee, het gaat om de mensen die daar werken."

"Ik heb wel Ted van Leeuwen naar voren geschoven als de belangrijkste pion in het geheel. Alleen maar lof voor de manier waarop hij binnen zijn netwerk een dusdanig team heeft kunnen formeren."