Spektakelstuk in Almelo: zeven doelpunten, Willem ll pakt de drie punten

02-04-2019 21:40
101

Willem ll heeft zich met hakken over de sloot langs Heracles Almelo weten te knokken. De Tilburgers gaven een 0-3 voorsprong bijna uit handen, maar gingen er alsnog met de volle buit vandoor: 3-4. Willem ll moest in de absolute slotfase twee keer billenknijpen.

Heracles nam in de openingsfase het initiatief in het Polman Stadion. Dat leverde kansen op voor Adrian Dalmau en Brandley Kuwas. Vangelis Pavlidis was na een half uur gevaarlijk voor Willem ll. Willem ll-trainer Adrie Koster kon vlak voor de theepauze juichen, toen goudhaantje Alexander Isak in de derde minuut van de blessuretijd weggestoken werd en Janis Blaswich passeerde met een schot in de verre hoek: 0-1.

Willem ll verdubbelde de voorsprong vlak na rust. Isak profiteerde optimaal van een fout van Lerin Duarte en scoorde opnieuw: 0-2. Ineens ging het hard in Almelo, toen Pavlidis na 63 minuten er ook 0-3 van kon maken. Deze keer was Isak de aangever. De wedstrijd leek gespeeld, maar Kuwas deed twintig minuten voor tijd iets terug voor Heracles.

Willem ll kwam tien minuten later ineens in grote problemen toen invaller Joey Konings er ook nog 2-3 van wist te maken. De Tilburgers wankelden en liepen bijna tegen puntenverlies aan, maar maakten via Marious Vrousai toch weer 2-4. Ook hier was Isak de aangever. De treffer van Vrousai leek de genadeklap voor Heracles, maar daar dacht Dalmau anders over. In de blessuretijd kopte de Spaanse spits de 3-4 binnen. De assistent-scheidsrechter telde vijf minuten blessuretijd bij, maar daarin scoorde Willem ll niet meer.

Zaterdag neemt Willem ll het thuis op tegen Ajax.