FC Twente en gemeente betalen niet mee aan megaschermen voor kampioenswedstrijd

FC Twente en gemeente betalen niet mee aan megaschermen voor kampioenswedstrijd

Gepubliceerd: woensdag 10 april 2019 om 22:23wo 10-04-2019 om 22:23

De stichting Enschede Promotie was van plan om de aanstaande kampioenswedstrijd van FC Twente uit te laten zenden op megaschermen in de stad, maar dat feest zal niet doorgaan. De club én de gemeente Enschede bleken niet bereid om mee te betalen aan de organisatie.

De totale kosten werden geschat op vijftigduizend euro. Vijf betrokken partijen zouden volgens het oorspronkelijke plan ieder tienduizend euro inleggen: FC Twente, de gemeente, de stichting Enschede Promotie, het Ondernemersfonds Binnenstad en de Vereniging Horeca Stad Enschede. Nadat de twee eerstgenoemde partijen duidelijk maakten niet mee te willen betalen, gaven ook de overige betrokken partijen er de brui aan.

"Heel teleurstellend hoe het is gelopen", laat directrice Marieke ter Bruggen van Enschede Promotie weten aan TC/Tubantia. Volgens Ton Kamp van de gemeente Enschede is er meer aan de hand dan 'alleen een centenkwestie'. 'Er spelen ook praktische zaken een rol. Het is erg moeilijk te plannen wanneer de mogelijke kampioenswedstrijd van FC Twente is.' Het zou bijvoorbeeld kunnen gebeuren op 26 april, wanneer FC Twente op bezoek gaat bij NEC maar er ook Koningsnacht-activiteiten in Enschede georganiseerd worden.

De Tukkers staan, met nog vijf wedstrijden te gaan, zeven punten voor op Sparta. De eerste kans voor een kampioenswedstrijd lijkt zich aan te dienen op maandag 22 april: Jong AZ komt op Tweede Paasdag naar de Grolsch Veste.

Poll

Gaat FC Twente de titelrace volhouden?

(1096 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws