Poldervaart: 'Driessen zei dat bij Voetbalpraat. Moet je bezighouden met feiten'

Poldervaart: 'Driessen zei dat bij Voetbalpraat. Moet je bezighouden met feiten'

Gepubliceerd: zondag 14 april 2019 om 12:01zo 14-04-2019 om 12:01

Adrie Poldervaart staat achter de beslissing van Excelsior om met Ricardo Moniz het seizoen af te maken. Poldervaart koos er twee weken geleden voor om zijn contract in te leveren, omdat hij het gevoel had dat hij de groep niet meer kon raken.

"Ik denk dat Excelsior met het aantrekken van Moniz goede zaken gedaan heeft", vertelt Poldervaart bij De Tafel van Kees op FOX Sports. "Vreemde ogen dwingen. Mensen zeggen: ben je dan niet dwingend? De mensen die me kennen weten dat ik echt dwingend ben, dingen verlang en kan genieten."

Poldervaart denkt dat een trainerswissel goed is voor Excelsior. "Als je ineens andere opnameleider hebt is het ook vaak beter. De eerste training is vol energie, maar bij training 48 is het vaak: moet dat nou? Ricardo is hier de juiste persoon voor. Ik heb er alle vertrouwen in en gun hem het allerbeste. Heel simpel."

Poldervaart heeft zich bij tijd en wijlen geërgerd aan de kritiek op Excelsior. Na zijn vertrek kreeg hij een bemoedigend berichtje van commentator Leo Driessen. "Ik kreeg een appje van Leo Driessen (commentator, red.). Maar bij Voetbalpraat (programma op FOX Sports, red.) zei hij al dat we zeven keer een voorsprong hebben verspeeld. Bij de tweede Voetbalpraat was dat al negen keer en bij Radio 1 was het twaalf keer. Je moet je bezighouden met de feiten."

Poldervaart sluit niet uit dat hij ooit weer ergens aan de slag gaat. Sterker nog, hij lijkt niets liever te willen. "Als ik deze kans weer zou krijgen zou ik hem weer met beide handen aangrijpen. Ik wil hier graag actief in blijven. Ik weet dat ik heel veel dingen goed gedaan heb, dat wíj veel dingen goed hebben gedaan."

Poll

Wat vind jij van Poldervaart als trainer?

(671 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws